BLOG

A FORGÓSZÉK MECHANIKÁI

ALTA QUALITA
2019.08.01 18:33

Valamennyi mechanikának az a szerepe, hogy lehetővé tegye a minél kényelmesebb üléspozíciók beállítását. A mechanika az ülés alatt-mögött található, az ülőlaphoz 4 csavarral rögzítve, és oldalt egy vagy több funkciókar, illetve marokcsavar áll ki belőle, valamint a mechanikába fut be a gázlift, amit szintén működtet.

CP-mechanika (contact permanent, CP-szerkezet, kontaktó)

Egyszerű, gazdaságos szerkezet, amely ezzel együtt sok felhasználónak jelentheti az optimumot. A forgószék háttámláját és az ülőlapot köti össze, lehetőséget ad a háttámla magasság, dőlésszög és mélység beállítására is.

Hintamechanika (fotel-mechanikának is nevezik)

A klasszikus vezetői forgószékek mechanikája, segítségével működtethetjük a gázliftet, és ezzel állítható az ülésmagasság, valamint aktiválható a hintafunkció.

TILT MECHANIKA 
Az ülés alatti kar, az ülőrész és a háttámla együttes hintázását teszi lehetővé. 
Az ülőrész alatt található csavar segítségével testsúlyhoz állítható a hintamechanika. 
Az ülőrész magassága az ülés alatti kar segítségével állítható. 

Multiblock mechanika

Ez a hintamechanika továbbfejlesztett változata. Elsősorban abban különbözik az egyszerű hintamechanikától, hogy nem csak egyetlen, hanem „több ponton blokkolható”, vagyis rögzíthető 3 vagy 5 különböző dőlésszögben. Emellett a 2 mechanika között még a hintázási ív rajzolata is eltér. Akik mindkettőt próbálták, a multiblockét találták komfortosabbnak, bár ez személyfüggő.

Szinkron-mechanika (synchro, SYN)

A szék ülőlapjához rögzített szerkezet, ez tartja a háttámlát és ennek segítségével állítható az ülésmagasság, valamint – egymással szinkronizálva – beállítható és rögzíthető az ülés és a háttámla.

Aszinkron mechanika (asynchro, ASYN)

E mechanika révén a szék ülőlapjának és hátlapjának a dőlésszöge külön-külön, egymással nem szinkronizált – vagyis aszinkron – módon beállítható.

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány